top of page

Individueel

Groepen

Natuurlijk en bewegend leren

In natuurlijk en bewegend leren, “maken we de weg vrij” en ruimen we de blokkades op die je kind/jongere ervan weerhouden om zijn kwaliteiten en vaardigheden ten volste te benutten.  De sessies zijn op maat van de individuele uitdagingen van je kind en zijn of haar leerritme.

Heeft je kind een leeruitdaging en lukt het hem niet om te volgen met het klasritme? Weet je dat je kind onder zijn/haar niveau presteert en is het tot nu toe niet gelukt om dit potentieel naar buiten te brengen? 


Of zijn er andere signalen die je herkent zoals: onzekerheid, hoog stressniveau, hyperactief, ongeconcentreerd, onhandig, overgevoelig voor geluid, dyslectische verschijnselen, moeite met rekenen, trage informatieverwerking, planningsmoeilijkheden, angstig, nagelbijten, buikpijn, hoofdpijn, slaapmoeilijkheden, “het zit er wel in maar het komt er niet uit”, laag zelfbeeld, …

Mogelijk hebben jij en je kind al verschillende hulpverleners gezien, heeft je kind aan verschillende trainingen/bijlessen deelgenomen, gebruikt het misschien medicatie en toch … heb je het gevoel dat er iets niet klopt of anders moet. 


In deze begeleiding wordt je kind/jongere ondersteund om opnieuw een “relaxed” kind/jongere te zijn die plezier kan beleven aan leren. Met spiertesten wordt nagegaan welke technieken ingezet zullen worden om die leerstroom weer op gang te brengen zodat hij opnieuw goed in zijn vel zit, gelukkig is en kan doen wat hij echt wil. 

Op die manier maakt het kind/de jongere een ontdekkingsreis naar zichzelf om op een eenvoudige manier de wereld rondom een plaats te geven.


Het zelfvertrouwen wordt gestimuleerd zodat zijn/haar kwaliteiten en sociale vaardigheden kunnen ontluiken. 
Vertrouwen in jouw eigen mogelijkheden en een positief zelfbeeld zijn immers de belangrijkste fundamenten voor het leren en voor later persoonlijk en professioneel succes.

Niet het kind is het probleem, het probleem is het probleem! Binnen de sessie ligt het accent op
“de oplossing” of het te bereiken doel in plaats van de aandacht te richten op “het probleem”. 

De technieken die aanbod komen zijn een mengeling van enerzijds stress verminderende technieken (neuro-energetische kinesiologie) en stimulerende/herstellende bewegingstechnieken (Brain Gym®, reflexintegratie, psychomotoriek, bal-a-vis-X, …). 

Hoe ga ik te werk?

Vanuit een kennismakingsgesprek ga ik na wanneer, hoe en waar de moeilijkheden/uitdagingen ontstaan zijn en welke invloed ze hebben op je huidig functioneren.

Van daaruit wil ik graag horen welk doel je graag wilt bereiken bij de sessies. In elke sessie zullen we nagaan wat daarin de eerstvolgende stap in je leer- en groeiproces is.

Wij kijken eerst waar de “kink” in de kabel zit.

Is het bij het houden van de focus? Of is het juist bij informatie opnemen? Of stopt het bij informatie verwerken? Of vindt je kind het lastig om de kennis op het juiste moment op te halen? Tijdens de zoektocht bekijken we ook of er emoties of gedachtenpatronen zijn die dit proces blokkeren. 

We zoeken welke technieken en oefeningen ter ondersteuning van het doel kunnen ingezet worden.
Na elke sessie krijg je oefeningen mee naar huis ter ondersteuning van je proces.

In de sessies werken we vanuit het unieke ritme en leerniveau van het kind en dus is elk proces verschillend, maar na 5 sessies van anderhalf uur kan je al goed een substantiële vooruitgang opmerken. 

Wat mag je verwachten na de sessies?
 

De innerlijke rust en positieve kijk op het leven zorgt dat het kind het leven anders ervaart en meer in harmonie is;


Inzicht in je mogelijkheden om je doelen te bereiken (ook dat er verschillende wegen zijn om dat doel te bereiken);


Leerresultaten/doelen bereiken die boven de verwachting ligt (en ook die van de ander);


Zijn/haar lichaam leren voelen en weten welke oefeningen ze kunnen doen om de stress te verminderen;
Het kunnen ZIJN met wat er is, geweest is en zal komen;


Toekomstige uitdagingen als kansen zien en niet als obstakel.

Getuigenissen:

Ik (S.V.H) was lang geleden (minder als 5 jaar) gedurende korte tijd, klant bij jou.
Ik kwam met mijn mama.
Ik stuur dit mailtje om te vertellen dat de kruisloopoefeningen of Brain Gym® oefeningen mij zijn bijgebleven. Ik doe dit niet dagelijks, maar wel als ik eraan denk.
Ik dacht dat je dit wel zou appreciëren?! (S.V.H. 19 jaar- tijdens de sessies 14 jaar)

Somaya legde de oefeningen goed uit en toonde ze mooi voor. De oefeningen heb ik nadien nog even gedaan en deze gaven mij wel rust. (R.D.B 10 jaar)

Ik kan al met zekerheid vaststellen dat jouw sessies een goede invloed hebben gehad op mijn studies. Het heeft me vooral geholpen om mijn zelfvertrouwen op te bouwen en meer vertrouwen te hebben in mezelf. Daarnaast heb ik ook geleerd om niet te veel stress te hebben zodat het niet overslaat naar mijn lichaam. In mijn dagelijks leven merk ik ook dat ik veel rustiger ben geworden en de 'dingen' meer kan loslaten en gewoon op me af laat komen. (L.V studente universiteit Gent)

Praktische info:

Locatie:

Tarbotstraat 72 - 9000 Gent

Prijs: 

60 euro/uur
Een eerste sessie duurt 1,5 uur (kennismaking via gesprek en eerste sessie)
Vervolgsessies duren gemiddeld 1 uur. 

bottom of page