Individueel

Hoe help ik mijn kind als leren niet vanzelfsprekend is?

Je leert hoe je je kind kan ondersteunen om weer relaxed te zijn in zijn leerproces. Je krijgt meer inzichten in het belang van bewegend leren en waarom leren niet alleen in het hoofd gebeurt. Je leert strategieën kennen die je als ouder kunt inzetten om die voedingsbodem te creëren waardoor je kind zich volledig kan ontwikkelen. 

Je ziet hoe je kind bezwijkt onder de druk van school. Hoe het zijn best doet en alsnog teleurgesteld thuiskomt met slechte cijfers. Of je ziet dat hij angstig is, buikpijnklachten, slapeloosheid of een laag zelfbeeld heeft. Of je ziet hoe de frustraties steeds meer oplopen met soms ruzies als gevolg.  Of dat hij het al heeft opgegeven. Waarom zou hij zijn best moeten doen als het toch niet gaat lukken?

Als ouder doet dat pijn. Want je wilt het beste voor je kind. Weinig dingen zijn moeilijker dan te moeten toekijken hoe je kind met iets worstelt en hoe hij het vertrouwen in zichzelf verliest.

En alhoewel school en andere instanties best willen meedenken, op sommige momenten weten ze het ook niet meer. Vaak is er wel extra ondersteuning, maar voor je kind is het eigenlijk meer van hetzelfde. 

Een context scheppen waarbij een kind zich opnieuw goed voelt in zijn vel en plezier kan beleven in het leerproces, is dan ook onze topic. Via bewegend leren gaan we stapsgewijs op weg. Een wijze die toelaat dat jouw kind de vaardigheden en talenten kan ontwikkelen die het meegekregen heeft. Een weg die ook de schoolprestaties positief zal beïnvloeden.

 

In deze training ga je op weg met vele tips en trucjes voor thuis en in de klas die je kind toelaten “zonder druk” vlot te laten leren!

Praktische info en inschrijving:

Datum: 4  woensdagavonden: van 19h tot 22h: 9/10; 23/10; 6/11 en 20/11/2019

Locatie: Tarbotstraat 72, 9000 Gent

Begeleiding: Somaya

Prijs: 200 euro voor de reeks (inbegrepen zijn syllabus, thee en versnaperingen)

Vertragen ontmoeten en verbinden.
Het lichaam en de natuur als wegwijzer naar groei en je essentie