top of page

Individueel

Groepen

Kinesiologie/stress-release in de natuur

Natuur is de plek bij uitstek om te herstellen en op te laden. Tijdens de kinesiologiesessie gaan we in samenwerking met de natuur balans in lichaam & geest herstellen. 

Stressrelease d.m.v. kinesiologie is een zachte, veilige en efficiënte techniek voor het behandelen van stress, fysieke en emotionele klachten. Het brengt de energiebalans in het lichaam weer in evenwicht. Door spiertesten worden blokkades aan het licht gebracht en wordt gekeken hoe we deze kunnen opheffen. Het is een holistische therapie, waarbij het lichaam in zijn fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel aspect als een geheel gezien wordt. Het is een verhelderende aanpak bij de begeleiding van veranderingen in jouw leven.

 

Je leven lang slaat jouw lichaam al je emoties, ervaringen en overlevingspatronen op. Alhoewel je je daar niet bewust van bent, bepalen ze voor een groot deel hoe je reageert in je dagelijks leven.

 
Als je in balans bent, voel je wat goed voor jou is en hoe je een leven kan leiden dat bij jou past. Wanneer spanningen en blokkades zich opstapelen, komt je innerlijke kompas onder druk te staan.


Stress, onverwerkte emoties, je houding of bepaalde voedingsgewoonten kunnen het evenwicht verstoren. Zo kan het vasthouden aan emoties en ervaringen je beperken of je ontwikkeling in de weg staan. Ook kan een blokkade een enorme energievreter zijn die je belemmert om vrijuit, vol en gelukkig te leven en je potentieel waar te maken.

 

Eigenlijk “weten” onze lichaamscellen meer dan ons bewuste brein. Via eenvoudige spiertesten ga ik in dialoog met het lichaam (bio-feedback systeem) en in communicatie met het onbewuste. 


Je voelt niet meer dan een zachte druk op jouw spieren. Aan de hand van de lichaamsreacties heb ik toegang tot informatie betreffende jouw hulpvraag:  is er een link met een meridiaan? Is er een link met een niet-geïntegreerde reflex? Zijn er saboterende mechanismen aanwezig? Zijn er onverwerkte emoties? ….


Eenmaal ik zicht heb op de bron van de stress gebruik ik spiertesten om na te gaan welke technieken deze onbalans kunnen herstellen. Je energie stroomt weer en het evenwicht wordt hersteld.

 

Kinesiologie slaat daarvoor de brug tussen de oosterse leer van o.a. acupressuurpunten en westerse wetenschappen als bewegingsleer, neurofysiologie en pedagogie. 


Ik maak gebruik van technieken uit de educatieve en neuro-energetische kinesiologie (oosterse leer) en technieken uit de kinesitherapie, ergotherapie, psychomotoriek, reflexintegratie (westerse wetenschappen).

 

“Healing doesn’t mean the damage never existed. It means the damage no longer controls your life.” Akshay Dubey

kine-final2.jpg

Kinesiologie geeft je gezondheid een boost en zorgt o.a. voor: 

Stimulering van het zelfhelend vermogen van het lichaam;
De aanpak van de oorzaken en niet enkel de symptomen;
Inzicht in uw klachten en lichaam;
Goed zelfbeeld, aanvaarding van je “ware zelf”;
Minder stress en doeltreffend reageren in stressvolle situaties; 
Meer energie en vitaliteit;
Meer emotionele, mentale en fysieke vrijheid;
Keuzes en oplossingen zien waar vroeger geen alternatieven waren;
Ontwikkelen en optimaliseren van harmonieuze relaties;
Optimaliseren van jouw levenskwaliteit;
Een “hernieuwd” contact met jouw essentie en hart;

De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Gezien we werken op de onderliggende energieblokkades, kunnen ze bij veel verschillende aandoeningen het genezingsproces ondersteunen:

Stress; 
Burn-out, CVS, fibromyalgia;
Slaapmoeilijkheden;
Verwerkingsproces van een ingrijpende gebeurtenis of intense levensfase;
Verwerking van trauma of posttraumatische stressstoornis;
Moeite met het verwerken en loslaten van emoties;
Laag zelfbeeld, verlegenheid;
Depressieve gevoelens en moedeloosheid;
Hyperventilatie, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn; 
Terugkerende fysieke klachten bv rug- en nekklachten;
Allergieën;
Angsten en fobieën;
Verslavingsgedrag of eetstoornissen;
Leermoeilijkheden en aandachtstoornissen;
Stress bij proeven, testen en examens;
Moeilijk herstel na een operatie of ongeval;
Plotse verergering van een ziektepatroon (vb. M.S, Parkinson, Bechterew, ...).

Kinesiologie laat zich ook heel goed combineren met andere technieken uit de geneeskunde, logopedie, osteopathie, fasciatherapie, homeopathie, … Wees welkom om een bevrijdende kinesiologie te ervaren!

Enkele getuigenissen:

“Onze cellen weten alles”. Zo beweren de wetenschappers en ik vind dat een juist statement. Dit betekent dat alles in onze cellen is opgeslagen en voor onze programmatie zorgt. Wil je deze programmatie wijzigen dan heb je iemand nodig die dat celsysteem kan bewerken. Zo ben ik bij Somaya terecht gekomen omdat zij via de kinesiologie hierop grip heeft. Ik heb nu drie sessies bij haar gevolgd en merk toch dat er telkens iets gebeurt bij mij vooral op energetisch vlak omdat ze ook daarop had gewerkt. Drie sessies zijn uiteraard te weinig om al grote resultaten te zien. Wat ik wel kan zeggen is dat er in mijn lichaam en geest beweging is en dat is als barometer een goed ding want zonder beweging kan er niets veranderen. R.M (man)

Ik voel meer innerlijke rust en ben meer zelfverzekerd. Ik relativeer beter en bekijk alles meer positief en zwak het negatieve af. Ik kan eigenlijk zeggen dat ik meer evenwicht vind in het dagelijks leven. A.(vrouw)

Somaya neemt haar tijd en gaat minutieus tewerk in een kinesiologiebehandeling. Bij de analyse vertrekt ze vanuit een brede openheid en blijft ze passioneel zoeken totdat er een kernprobleem overblijft. De aanpak van die blokkade gebeurt zowel vanuit een lichaamsgerichte als een psychische approach. Deze totaalbeschouwing geeft me vertrouwen. Met "huiswerk" vertrek ik bij haar en besef ik dat gezondheid ook in mijn dagdagelijkse werkhanden ligt. Ik voel me alvast beter en geholpen.
E. (man)

Praktische info:

Locaties:

Je kan kiezen uit 2 verschillende locaties in de natuur. Beide locaties hebben een overdekte ruimte bij regenweer.


1) Drongengoedbos, afspreekplaats Krakeelparking, Drongengoedweg te Ursel/Knesselare

    De sessie vindt plaats nabij een boshuisje op privéterrein. 

2) CSA boerderij Oogstgoed, Jan Van Aelbroekdreef te Gentbrugge

     De sessie vindt plaats op een mooie plek met zicht op een vijver.

 

Prijs:

65 euro/uur 

Volwassenen

De eerste sessie duurt ongeveer 2 uur.
Vervolgsessies duren gemiddeld anderhalf uur. 

Kinderen en jongeren (tot 18j):

De sessies duren gemiddeld 1 uur.

bottom of page